RESIDENCE REMODEL - VAIL, COLORADO

For this project a plan was developed to include additions expanding the master suite, an art studio and a spa / exercise area as well as a kitchen and living space remodel for this Vail Residence on Forest Road at the base of the Vail Ski Area.

 REMODELED FRONT ENTRY

REMODELED FRONT ENTRY

Feature 1

Services provided this project:

  • Additions of approximately 1,400 SF
  • Coordination with Town of Vail design review process
  • Foundation de-watering system
  • Coordination with owner's interior design consultant

 

 

 VIEW OF REMODELED RESIDENCE FROM THE BEAVER POND

VIEW OF REMODELED RESIDENCE FROM THE BEAVER POND

Feature 2

This remodel required a sensitive touch to provide a new outdoor deck and walkway to be carefully integrated into an existing fish pond water feature on the back side of the house.

Considerations included seasonal water flows, coordination with the local water table and maintaining the existing natural plant materials on site.

HERMAN - REAR POND 2.jpg

Work done by Christopher J. Green, FAIA while in the employ of VMD Architects, Avon, CO.